HOME ABOUTME MY E-DAY MY WEDDING MY DIY

TERCINTA

Beraya sakan !!


hem2...hai....SELAMAT HARI RAYE !!!!..huhu.....
dah lame tak update post terbaru kat blog nie...rase macam dah bersawang sangat dah ni
hihi,,,,,,,,hai maklum lah sibuk dengan persiapan raya nk buat itu...ini.....mcam2 lar....hari nie memandangkan ain tak ad buat ape2 ain pon bkk lah blog nk kongsi2 cerita...ok.. nie cerita smlm.....kwn2 skolah tu dulu dah lame tak jmpe ingat nak raye rumah ke rumah...mle2 ingat nak braye 4 org jea memandangkan budak2 nie smue bzy ad itu ini lah...tbe2 mmber ain cll lah ckp ad lg dak nk ikot ..ain pon ok lah...lagi ramai lagi meriah kan.... ain ckp ngn dyeorg tngu kat uma mmber lagi sorang nme nyer wai...bkn wai yg tnye to taw,,hihi...kteorg kat skolah pnggl name manje die wai jea...masing2 ad nme mnje taw...haha...ok jngn melalut....hem2....

tbe kat rumah wai nmpak lah mto...rupenye ad mmber lagi sorang tu...kterg panggil deen jea....ingat tak nk ikot beraya rupanye nak jugak....masuk lah....mkn2 minum sambil tunggu kawan yg lain dtg kan...smue dah dtg,,,jzt nk tunggu minah lg sorang nie bersiap lme btoii,,,,,dah siap bertolak lah dari rumah kerumah...ok...ain dah pnt menaip so...tngok jelah gmbar yg sempat kteorg snap......




with my syg nme manje noni...huhu....


dari kiri azie... ain ..... noni ..... kiah ......


yg duduk to dtg dari jauh.....sangat lah kannn....ok2....tu saha blkg tu paan n yg tu lah wai...

 ok...yg dari kiri azie ,noni , lina , ain .bklg tu deen sblah ain tu paan  yg baju merah tu menyibuk napi namenye.. wai n saha 



 ok....kami semua dari  model tudung bawal....eceh2,,haha,,,perasan sungguh...ok dengan  berakhirnya 
gambar2 ini maka berakhirlah cerita aku kat sini...mlas nk menaip panjang2,,nnt bosan pulak kan bace...




Sayang Meow...


hai,,,hari nie aku nak cte skit pasal meow nie disebabkan aku syg sngt dengan meow...so aku nk kongsikan Tanda korang  sayang sangat kat kucing. korang ada tak simptom ni...hehe


1. tak kira luas mana pun katil,  tetap tk cukup untuk korang dan kucing korang

2. telefon dari jarak jauh untuk dengar suare 'meow' dari kucing korang

3. lebih dari separuh drpd perbelanjaan kedai untuk makanan dan barang keperluan sebahagiannye
kucing korang pnye,

4. kebanyakan kehidupan sosial korang adalah  
     dengan org yg suka kucing jugak,

5. soalan pertama bila dating - "so you suka haiwan tak?"

6. penyeri hari hari korang adalah berkisarkan kucing korang

7. satu-satunya atau sekurang kurangnya forum yg korang masuk adalah berkaitan haiwan

8. apabila korang rasa perlu bercakap / mengadu, tempat pertamanya ialah kucing korang

9. korang mengelak untuk vacuum rumah sebab kucing korang takut kat vacuum tu.
    (tapi aku suke dengki)hihi

10. gambar kt dalam wallet tu gambar kucing je, instead of gambar family korang, atau 
      gambar korang sendiri

11. korang ada lagu lagu istimewa yg cuma dinyanyikan utk kucing korang

12. korang lecture kt orang lain pasal pentingnya penjagaan kucing

13. korang suka kt org yg suka kucing

14.korang  refer diri korang sebagai 'mama' dan 'papa' kat kucing tu

15. kucing anda tidur dengan korang,

16.wallpaper kat hnfon mesti gmbar kucing

17. korang tidur kt bahagian tepi katil sebab kucing korang tidur kt bahagian tengah.

18. update status FB/tweeter berkenaan kucing..siap upload pic

19. nanges teresak esak bukan sebab gembira disarungkan cincin tunang,
       tapi sebab kucing anda baru mati. Huhuhu....

 tu jea aku nak kongsi...hehe   Bhaiii

yeah !!

Hai2 smue...setelah sekian lame aku tak update post terbaru...skrang nie aku nk cerita yang aku bli fon baru....tu yang tajuk  yeah tu...hihi...nak tahu fon ape ?......ad lah,,,hehe...tak ad lah,,,,aku bli fon Samsung Galaxy Ace Plus...yelah...fon aku yg lame tu dah rosak,,,tah nape tah ble aku masokkan sim kad,,,die tbe2 mati...lpas tu hidup balik....nyampah ! taw tak...dah hntar kdai brape kali pon same jugak...agaknye dia minta tukar baru kot tu yang aku bli baru...ngehngeh....mle2 aku bkenan nak bli fon Sony Xperia Go...tapi..org tu ckp Sony kurang lah...So.aku bli lah fon Samsung nie..ok jum tngok fon baru aku...hihi..


nie bahagian depan...kotak jea dulu :D


ok,,,,nie lah fon nyer.....dia ad due pilihan putih n itam...
so aku pilih yang warne putih...nmpak cam suci sikitkan....


tngok...siap lock lagi tu...hihi....biaselah ..


 dah bukak dah locknye...tngok femes meow aku tuh,,,org lain smue ltak pic pkwe/makwe...
aku letak meow ak ok !...


memandangkan tokey tu baik ati,,,so,,dia bagi aku free jea bnde alah nie,,,ahahha...



ok,,,nie aku da pasangkan cover die,,,cantik tak ?...


memandangkan nak buat review tntang fon nie aku ambik lah gmbar meow aku yang manje nie...
cantik tak gambarnye??...camera die cantik tak rugi kalau bli...memang puas ati lah,,,
lpas nie nak ambil gambar tak payah gne camera nikon or canon dah,,,hahha...pkai fon pon dah cantik..
so pade sape2 yang sedang cari fon ape yg ok....carilah fon Samsung Ace Plus nie...memang terbaik lah...hihi..

ok lah tu jea yang aku nak crite..Bhaii....oh lupe,,Salam jumaat smue :)


♥Storie morie♥

……hmm,,,,testing2……today aku nk cte ari niyh aku ngn kwan2 aku gi gnung2……huhu,,,,,,,(gedik skit),,ad aku kesah,,,,,best gler2 lah gi gnung tu…da lme daku tak mnjejakkan kaki kesane….akhirnya aku dpat jgak….aku dah rancang lme dah nk gi gnung ni,,,sblom aku msok kolej lg kot…mklum lah msing2 sibuk kan,,,to yg tak sempt nk gi mane2 tuh…kte org btok kol 9 lbey,,,,bkumpul rmai2 dlu,,,bru lah strt btolak….aku di dera masak kan dye org =.=,,,tak berat pon msk nye,,jzt goring kentang jea,,,hahha…slebihnye karipak mak aku,,,,main goreng jea aku,,,,dalam kete asyik membebel jea budak2 niyh,,,cte pasal itu ini…aku jzt diam jea ckp2 dngan sayang aku….smpai sane kte org pon byar lah duit masok,,,dah byar ambil brg2 smue dlm kete…angkut n then tka lah pakaian,,,da ciap tka kte org gi lah naik…dak ni ckap kat bwah tak best…jln lgi naik ats…punye lah ponat,,,tak than aku….termengah2 aku ngn bdak2 niyh lah,,,,,dah smpai tempat tuh kte org pon terjun lah ape lg…pnye lah sjuk tmpatnye….menggigil2…byse lah bru lpaz hujan,,,,air nye wane kuning ??....aku tak thu knape n ad aku kesah….aku mndi jea lah,,,,n2...pling ngeri...kaki ku kene pacat???...adosh!!..nsib baik tak sempat gigit kaki aku,,,dy melokat jo,,kalo tak abis darah2 aku...huh!!,,……k aku shot kan cte aku k,,,,aku thu korang bosan k fine……da smpai rse tak nak mandi kte org pon bngunlah n then tkar baju,,,,,kat situ kan ad jual macam2 cnderahati kan,,,,so aku pon ternampak rantai Supermen….hahha…aku mang dari dlu nak rantai tu taw tak,,,,,,Akhirnya dapat jgak,,,,,Sayang aku yg blikan…..kat situ aku ukir name aku dngan si dia,,,,,,korang tngok lah kat bwah ni,,,,smue jelez kot,,,hahhaha….
cantikkan ????....k fine tak cntik?? Ad aku kesah…jnji aku dpt korang ado??




Ok niyh pic lpaz mandi….masing2 mke ponat……hahha…lg2 acap bibir dah biru dah….lpaz to kte org naik kate....tak thu nak gi mane,,,gi lah tangkak.....gi lah jaln2...paz to makn...n then aku rse nak bli tdung...so aku bli lah...kaler pink....huhu... ok2...aku thu bosan kan,,,,so aku nak akhiri post aku niyh k,,,,, thank cape sudi bce blog tak sbrape niyh...thank kayu...hahah.....=.="

• Habis Sem 1 lar •

hai2,,salam jumaat ,hari nie nak tlis pasai.....aku dah abez sem lah,,,hahha,,,seronoknye,,,,tak payah bngun awal...hihi...ok,,,aku skrang bkn nak cte pasal aku,,,,,ak nak cte pasai jamuan akhir ak kawan2 aku ngn pnsyarh2 aku,,,bpe bnyak aku nie,,,hihi...ok....pg2 aku dah bgun hokey ! semangat nak gi klas....tp last2..yg dtg dlu cume 2orng jea =.='' kalau aku tahu aku dtg pkul 9 !...err,,,,,kteorg kne susun smue fail2..assigment yg kteorng dah buat lpas2 tu....kumpulkan satu tmpat....dah kol 10...perot lapar...pnsyarah suruh gi rhat dulu....smpai kat kdai mkn,,,mkn,,,,dok2 kjap...bual2...tbe2...pnyarah aku dtg....dia ckp sape nk ikot pi KFC aku pon ngn kwan aku kemain jln jea...smpai tak hingat nak bayo.....hahha...teros patah balik gi bayar...smpai KfC bli dah siap,,,,pi bli air...n then tros balik kolej,,,angkut barang2 bawak pi klaz...n then troz makan lah per lagi,,,,

 tu,,,dia...kfc yg baru....per lah kat tv bubuh semue cili tu...tp tngok dia bubuh ats jea


tngok tu...mke semangat dapat ayam.... :D


seronok btol kawan aku mkn aym.... haha



sesi bergambar dngan pnsyarh....muke formal...hahha


hah,,,love gitu....


tak ad keje aku ngn mmbe aku....yg sorang tu bergayut jea....
oklah,,tu jea yg aku nak cerite pasai sem 1 aku,,,,jmpe lagi sem 3 tahun dpan yer syg2 aku smue...bhaiii...hahah....muaah..... =.=''

♥ kartun ek ?? ♥

hey,,,,hari nak nk tlis entry pasal...final exam aku....hummm,,,aku pkir final exam tok animasi adalah ABC rupe nye tidok......klaz aku kne wat potrait kat PS err.... so dngan pngalaman yg aku plajari dari smue pnsyarah2 aku....aku dapat lah jugak siapkan ....dari pagi hingga mlm taw aku menghadap lptop....tak rabun pulak aku kan,,,ermm....pnat taw sbnarnyer wat bnde2 nie smue...nak kne pndai main warne..byg n macam2 lah....tp bg aku bez wat2 nie....hihi....jum pi ngok aku nyer pic yg aku karton kan,,,,,

step 1...wat lakaran....


step 2...kite warnekan tudungnyer k,,,,ikot warne pilihan...


step 3.kite warnekan lagi....baju pulak,,,,,

 

 step...bpe td erk ? hah 4,,,kita lakar mata ..kening ,,mulut...eh2...tp part kening tuh
cam tipu jea kan....hahha...saje nak wat kning jadi nipis2...hahahha...........


 ok yg last....ak wat bayang,,,,td jd cam ape erk??...ermm..lpe lah...t ak ingat ak tlis balik,,,hihi


and the last2.......sblah tuh pic sbnar,,,,,,n yg to digital....
tngok tu,,,,macam aper tah aku buat muke aku,,,dah lah tak wat lesung pipi.
.sbnarnya aku tak reti lagi nak buat yg pro nye...aku still blajar lagi ....hihi....thank pd yg bace peace ....ngeeee  =.=''



♥ Animation rocking days ♥

hai2....ok hari ni aku nak tlis entry pasal tajuk kat atas tu,,,,gi tngok cpat...ngee....hihi.......sbnarnye da lame aku nak tlis tp memandangkan aku sibuk jea dngan assigment aku...so....bru hari ni aku dapat tlis...bzy kot...saat2 akhir ni nak exam lah,,,per lah...pning aku....kteorg buat jamuan ni,,,sbb nak tnangkan fikiran...yela asyik hadap lptop jea,,,aku rase rabuna ku dah makin menaik lah kot.....hahha,,,per lah....da lah aku nak cte diri aku pulak....ok meh lah tngok gmbar2 yg kteorg ambil time jamuan tuh.....


nie mkanan yg kteorg makan time tuh....bnyak lg,,,tpi tak upload lah,,,ahaha


 ni tema yg dipilih oleh pnsyarah kteorg......


pic yg ni diambil oleh pnsyrah aku....time ni kteorg bratur,,,sape nak main congkak..batu seremban sape nak main kotak beracun...so,,,,,aku pilih kotak beracun....sbbnye aku dah lpe cm ner nak main due tu,,,hihi...


yg ni pulak kteorg main ape ek...???...rebut kerusi ar kot...ahahh...aku org yg pertama kuar...sedih kot...last2 yg menang pnsyarah kteorg....huntung lah.......


lpaz tuh,,,kteorg main explores pulak....hihi...bezt kot......


ni adalah hasilnye ...ahahha....sian juju jd model smentara...namenye... ♥ waiter kolej  ♥ sweet kan....ok lah tu jea yang aku nak cite pasal aku ngn kawan2 aku.,....hihi...jmpe lg...bye2....... peace........ 






♥ Animation trip ♥

wee,,,hari ni,,,,kite nak crite,,,hari tu aku gi animation trip kat KL.....dah lame dah aku gi tpi baru hari niyh nak cerita...ahhah...maklum lah,,,aku skrng nie buzy ckit sbb da nak abez sem...so bru hari niyh aku dapat cte...bezt dapat gi kat sane..abg2 kat sane smue baik2.....terhebat kot dyeorg,,,smpai masuk luarngare lagi tau,,,,ok2...aku malaz nak membebel banyak2....so tngok lah gmbar2 yg kteorg ambil kat KL tuh...niyh smue kat cmre aku...cmre syg aku ,,,hihi....

ok ni yg malas nak crite nie...mke dyeorg tah macam ape tah...ahahh..sbnarnye dyeorg tngak buat gaya
budak gooooodiiik...name nye.......tuuutttttttttttttttttttttttttt...ahahha,,,


erkkk....mukaku sungguh buruk saat ini....ok...abaikan muka itu...aku just nak tnjukkan jea yg kteorg gi studio Keluang man...ahahahh...yg lagu,,,,,''dia bagai seorng pahlawan...blallalalalala ''...hahah....


budak kelaz aku yg gile2.....aku pon dah termasuk same2 gle ikut prangai dyeorg.....


lpaz dah abez tngok smue kat dalam tuh...kteorg mkan,,,,,blala...n then kteorg gi studio lagi satu...iaitu inspidea....kat situ lagi besar kot tempat dia,,,memang terhebakkkk arh......




ok tu jea ape yg aku nak cte,,,,,thank pade yg sudi untuk mmbace....peace :)